Ontdek mijn dear diary ↓

Een digitaal dagboek over ondernemerschap, strategie en branding.

Ik zocht een manier op mijn ideeën te delen zonder voor 't kleinste tekstje een blogpost te moeten maken (PS: heb je mijn blog al gelezen?) en zo is deze pagina geboren!  Een digitale verzameling gedachten, ideeën en dromen, voor jou om te ontdekken.

Dear diary...

Lieve woorden van lieve klanten 🤍

Werk met mij samen >

Online vechten honderden ondernemers allemaal om de aandacht van jouw specifieke doelgroep.

Om een blijvende indruk na te laten en te garanderen dat jouw merk niet verdrinkt in de zee van online marketing is het super belangrijk dat je een opvallende, unieke, memorabele eerste indruk maakt. Aandacht trekken met een opvallende branding, verleidelijke social media en een overtuigende website, dat is waar we jou bij Allure mee helpen.

Aandacht = goud

Wanneer ik jouw huisstijl ontwerp doen we niet enkel inspiratie op, maar bekijken we ook hoe het anders kan en hoe we jouw unieke sterktes visueel in de verf kunnen zetten, om te zorgen dat jij opvalt tussen de massa

Branding is the art of differentiation.

— David Brier

Ik ben de laatste dagen mijn ondernemingsplan eens helemaal deftig aan het uitschrijven. En dat blijkt eigenlijk minder ‘vanzelf’ te gaan dan ik dacht.

Nu, ik heb alles wel op scherp staan qua merkstrategie: ik weet waar ik voor sta, waarom ik doe wat ik doe, wie mijn ideale klant is,… Maar om echt in KPI’s naar mijn onderneming te kijken, vind ik een heel pak moeilijker. Wat zijn mijn concrete, SMART doelen? Hoeveel klanten wil ik aantrekken dit jaar? En volgend jaar? Waar zie ik me over x aantal tijd op financieel vlak?

Over doelen stellen

Setting goals is the first step in turning the invisible into the visible.

— Tony Robbins
Doelen stellen zorgt dat je je groei tastbaar maakt, en zorgt ervoor dat je ook de kleine overwinningen viert. Ik vind dat niet altijd zo simpel omdat ik mezelf wil tegenhouden om niet té veel te dromen. Maar uiteindelijk, als je concrete doelen vooropstelt en daar ook echt een plan van aanpak voor opstelt en er actief naartoe werkt, is dat niet gewoon dromen. Maar werken aan je toekomst en de puzzel zélf in elkaar leggen in plaats van te wachten tot de stukjes vanzelf in elkaar vallen. 🧩
Dat dit gedeelte moeilijker gaat is een waardevolle realisatie en goede oefening voor mij. Concrete doelen vooropstellen in plaats van altijd gewoon 'gaan met de flow' is immers belangrijk. Een visie hebben waar je met je onderneming naartoe wilt, waar je je over een maand, een jaar, vijf jaar ziet. En duidelijke actiepunten voorop stellen om daar dan ook echt te geraken.